Tee-se-itse

Tee-se-itse sisustus on hyvä keino tuoda oman käden jälkeä kotiin. Tekemällä itse saat sisustuksestasi persoonallisen ja juuri sellaisen kuin haluat. Diy-sisustus on noussut pinnalle, koska se voi olla kannanotto esimerkiksi kulutushysteriaa vastaan. Myös ekologinen sisustaminen on monelle tärkeää ja niinpä itse tekemällä voi ottaa huomioon myös nämä seikat ja kantaa kortensa kekoon ympäristön puolesta esimerkiksi käyttämällä kierrätettyjä materiaaleja.

Uusvanhaa sisustustavaraa

Tunnearvonsa puolesta tee-se-itse sisustus on varmasti mittaamattoman arvokasta. Itse suunniteltu ja omin käsin tehty on aina erilainen ja jotain sellaista, mitä ei kaupasta saa. Itse tehdyn lisäksi myös uusvanha tyyli on jatkuvasti pinnalla. Älä piilota isoäidin perintölipastoa vintille vain sen takia, ettei se sovi kuluneen ulkoasunsa takia muuhun sisustukseesi, koska pienellä tuunaamisella voit saada lipastosta uuden veroisen! Itse tekemällä voit säästää myös huomattavasti kustannuksissa. Sen sijaan, että ostaisit uusvanhaa tyylisuuntaa jäljittelevän huonekalun kaupasta, tyyliä kannattaakin lähteä etsimään kirpputoreilta. Voit tehdä uskomattomia löytöjä muutamilla kympeillä ja kun panostat muutaman kympin lisää laadukkaaseen maaliin, saat tästä kirpparilöydöstäsi varmasti olohuoneesi katseenvangitsijan!

Kierrätä ja käytä erilaisia materiaaleja hyväksi

Kun suunnittelet sisustustasi, vain taivas on mielikuvituksesi rajana. Ideoita ja vinkkejä kannattaa poimia selailemalla eri julkaisuja, lukemalla blogeja ja alan lehtiä, sillä usein ajatus voi lähteä aivan pienestä kimmokkeesta liikkeelle. Vanhat esineet saattavat löytää uuden elämän pienen tuunauksen jälkeen, ja välillä myös mitä oudoimmat esineet löytävät uusia käyttötarkoituksia. Olemme nähneet paljon kuvia puisten kuormalavojen, niin sanottujen eurolavojen, uudelleenkäytöstä esimerkiksi sängyn runkona tai olohuoneen sohvapöytänä. Kierrättäminen ja erilaisten materiaalien uusiokäyttö ovatkin mitä parhaimpia tapoja luoda mielenkiintoista ja näyttävää sisustusta. Ja sen lisäksi, että voit olla ylpeä omasta aikaansaannoksestasi, voit olla täysin rinnoin ylpeä myös ekologisesta sisustuksestasi.

Kierrätä ja käytä erilaisia materiaaleja hyväksi

Puuhaa koko perheelle

Tee-se-itse sisustus on vaivansa arvoista. Lopputulos palkitsee tekijänsä takuulla, sillä itse tehty miellyttää varmasti pidempään kuin valmiina ostettu tuote. Itse tekeminen on myös mainiota puuhastelua vapaapäivien ratoksi. Sen lisäksi se on oiva tapa työllistää koko perhe. Kun perheen pienimmätkin pääsevät mukaan suunnittelemaan uutta jakkaraa omaan huoneeseensa, kaikkien viihtyvyys on taattu.