Kodin asennustyöt

Kodin asennustyöt ovat pintapuolisen sisustamisen ohella myös hyvin tärkeä asia huomioon otettavaksi. Riippuu toki siitä, kuinka laaja sisustusurakka tai remontti on kyseessä, että tarvitseeko kajota myös pinnan alle. Tarkoitan pinnan alle kajoamisella esimerkiksi sähkötöitä. Vaikka olisitkin kätevä käsistäsi, sähköasennushommat kannattaa antaa ammattilaisen hoidettavaksi, sillä esimerkiksi kotivakuutus ei korvaa virheellisistä asennuksista aiheutuneita onnettomuuksia.

Kilpailuta urakkasi

Kodin asennustyöt voivat kattaa kaiken kodinkoneiden asentamisesta valojen kytkemiseen, pistorasioiden uusimisesta aina kylpytilojen remontoimiseen. Sen lisäksi, että nämä työt vaativat oikeanlaista osaamista, ne vaativat myös asiaankuuluvat varusteet, joita ei välttämättä joka kodista löydy. Kun urakkasi kaipaa ammattimaista apua, palvelut kannattaa kilpailuttaa, sillä markkinoilla on niin monenmoista yritystä, että heidän palveluitaan ja hintojaan kannattaa hieman vertailla. Jos esimerkiksi ostat kodinkoneen uutena, monet liikkeet tarjoavat kotiinkuljetuksen yhteydessä myös asennuspalvelun, johon kannattaa tarttua. Muiden asennustöiden kilpailuttamista varten kannattaa selailla eri yritysten nettisivuja ja lähettää yrityksille tarjouskyselyitä joko sähköpostitse tai ottaa yhteyttä soittamalla, jos heidän palvelunsa ja hinnastonsa ei ole suoraan nettisivuilla nähtävillä.

Märkätilojen remontointi on myös omanlaisensa projekti, johon kannattaa paneutua huolella ja kilpailuttaa palveluita tarjoavat yritykset. Märkätilojen rakentamista ja remontoimista säätelevät tiukat määräykset ja siksi kylpyhuoneremontin suhteen kannattaa kääntyä asiantuntevan ammattilaisen puoleen, jotta unelmiesi kylpyhuoneessa tulee otettua myös pintaa syvemmät asiat huomioon. Märkätiloiksi määritellään kaikki lattiakaivolla varustetut vesiroiskeille altistuvat tilat, kuten pesu- ja kylpyhuoneet sekä saunatilat. Märkätilojen rakentamista ja remontointia säätelevät erityiset määräykset, koska kyseiset tilat ovat herkkiä kosteus- ja homevaurioille. Kosteusvauriot voidaan välttää ainoastaan märkätiloihin soveltuvilla materiaaleilla, jotka suojaavat rakenteita kosteudelta. Kylpyhuoneremontissa ei siis kannata ottaa turhia riskejä, koska kosteusvaurio on ikävä ja kallis ongelma, jolle kukaan ei halua altistua.

Kodin asennustyöt kannattaa antaa ammattilaisen hoidettavaksi

Millaisia asennustöitä voi tehdä itse?

Vaativat kodin asennustyöt tulee antaa rekisteröidyn ammattilaisen hoidettavaksi, mutta on silti hommia, joita jokainen saa ja pystyy kotonaan tehdä, jos tarvittava tietotaito löytyy. Jokainen saa vaihtaa kotonaan palaneen lampun tai sulakkeen tai testata vikavirtasuojakytkimen toiminnan. Maallikko saa myös korjata yksivaiheisen sähköjohdon tai vaikkapa asentaa antennin omakotitaloonsa, jos ehdottomasti tietää, mitä tekee, sillä väärin tehty sähkötyö voi aiheuttaa vakavan hengenvaaran tai tulipaloriskin.