Pesukoneen luukku ja pyykkejä.

Saako pesukoneen asentaa itse

Pesukone on monien kotien peruskodinkone, mutta monellekaan ei tule silti edes mieleen se, saako pesukoneen asentaa itse omaan kotiinsa. Se nimittäin ei ole aina aivan itsestään selvä asia – siitäkään huolimatta, että osaisit tehdä sen tai olisit asentanut myös kaikki edellisten kotiesi pesukoneet. Lue seuraavat yksinkertaiset ohjeet siihen mitä tulee tehdä uuteen kotiin muuttaessa ennen pesukoneen asentamista itse!

Saako pesukoneen asentaa itse uuteen kotiin muuttaessa

Moni asentaa pesukoneen itse, vaikka onkin suositeltavaa pelata varman päälle ja pyytää ammattilainen asentamaan pesukone – ainakin silloin, jos ei ole täysin varma kuinka se tehdään. Näin voi varmistaa, että mikäli jokin menee pieleen, vastuu on asentajalla, ei sinulla. Lisäksi joissain taloyhtiöissä vaaditaan, että pesukoneen asentaa ammattilainen. Tarkista asia aina isännöitsijältäsi ennen pesukoneen asentamista itse.

Kodin asennustyöt ja niiden ehdot voivat siis vaihdella asuinpaikan mukaan. On tärkeää selvittää aina kaikki tarvittavat säännöt ennen uuteen kotiin muuttamista – tai etenkään ennen kodinkoneiden asentamista. Joskus vaaditaan myös kotivakuutuksen ottaminen uuteen kotiin muuton yhteydessä. Se kannattaa tehdä ennen pesukoneen asentamista. Mikäli pesukone aiheuttaa kodissa vesivahingon, vakuutus korvaa suuren osan vahingoista.

Miksi kannattaa asennuttaa pesukone ammattilaisella?

Pesukone kannattaa asennuttaa usein ammattilaisella, vaikka sitä ei taloyhtiössä vaadittaisikaan. Mikäli astianpesukone vuotaa myöhemmin ja syyksi selviää asentajan tekemä virhe, vesivahingot korvataan asennuksen tehneen yrityksen vakuutuksista. Kannattaa myös muistaa, että kotivakuutukset eivät yleensä kata asennusvirheistä aiheutuvia vahinkoja. On siis erittäin suositeltavaa palkata asennukseen ammattilainen!