Tilanjakaja yksiöön tuo ilmettä.

Tilanjakaja yksiöön tuo ilmettä sisustukseen

Tilanjakaja yksiöön tuo paljon viihtyisää ilmettä huoneelle. Tilanjakajan koko kannattaa valita huoneen pohjan ja halutun käyttötarkoituksen mukaan. Yleensä tilanjakajaa käytetään erottamaan ja rauhoittamaan jokin tietty alue huoneesta, esimerkiksi makuu- tai ruokailutila. Tilanjakajan ei kuitenkaan tarvitse olla pelkkä seinä eri tilojen välillä, vaan se voi olla esimerkiksi hyllykkö, jolloin se jakaa tilaa mutta tuo myös lisää käytännöllistä säilytystilaa.

Tilanjakaja yksiöön voi olla mitä vain

Tilanjakaja on helppo ja edullinen tapa luoda uusi minihuone varsinaisen huoneen sisälle. Se auttaa hyödyntämään pienien tilojen potentiaalin ja voi tuoda lisää säilytystilaa. Ja mikä helpointa, tilanjakajaksi voi käyttää mitä vain! Siihen soveltuu esimerkiksi liukuovi, verhot, sermi tai vaikkapa kirjahylly. Siksi kannattaa ensin miettiä tarve ja haluttu käyttötarkoitus.

Yksiön sisustus voi olla isompia asuntoja hankalampaa, sillä sisustamisessa on huomioitava erityisesti käytännöllisyys ja kekseliäisyys. Pienillä valinnoilla on kuitenkin helppo saada lisää tilaa ja huonekalut kannattaa valita tarkoin. Moni huonekalu tarjoaa hyvin säilytysmahdollisuuksia ja huonekaluja pystyy hyvin yhdistelemään keskenään, jolloin voidaan saada aikaan paremmin toimiva ja tilaa säästävä kokonaisuus. Lisäksi seinätila kannattaa hyödyntää esimerkiksi erilaisilla tauluhyllyillä.

Parvella toinen kerros

Usein yksiöissä on jonkin verran hukkatilaa, varsinkin ylöspäin. Parvisänky onkin hyvä keino käyttää myös huoneen korkeus hyödyksi, sillä parvi säästää altaan kaiken lattiatilan. Sen alle voi sijoittaa esimerkiksi sohvan tai vaikka ruokailupöydän. Parhaimmillaan parvella voi luoda ikään kuin toisen kerroksen yksiöön.