Pieni ruokapöytä sopii pieneen asuntoon.

Pienen yksiön kalustaminen onnistuu hyvällä suunnittelulla

Pienen yksiön kalustaminen vaatii malttia, sillä kalusteet kannattaa valita harkiten. Kalusteet eivät saa olla liian kookkaita, sillä ne täyttävät nopeasti rajallisen tilan. Asunnon koko rajoittaa myös kalusteiden määrää. Kun malttaa hankkia vain vähän, mutta tarpeellisia, pienikin asunto näyttää tilavammalta ja ilmavammalta. Monilla suurilla huonekaluilla sisustettu koti on ahdas ja hankalasti siivottava. Pieneen kotiin sopivat sirot ja monikäyttöiset huonekalut.

Miten pienen yksiön kalustaminen säästää tilaa?

Jokaisessa kodissa on hyvä olla paikka nukkumiselle, ruokailulle ja rentoutumiselle. Yksin asuva säästää tilaa, jos hankkii kotiinsa kapean sängyn. Pariskunnat tarvitsevat leveämmän sängyn, joka luonnollisesti vie tilaa enemmän. Moni haluaa kotiinsa sohvan rentoutumista varten. Jos sekä sänky että sohva eivät helposti mahdu yksiöön, voi asian ratkaista kahdella tavalla.

Pienen yksiön sisustus vaatii kompromisseja. Sängyn ja sohvan yhdistäminen on yksi kompromissi, joka sopii toisille. Mikäli haluaa pyhittää sängyn nukkumiselle, voi parvisänky olla ratkaisu. Tällöin usein sohvan voi sijoittaa parvisängyn alle, jolloin lattiatilaa säästyy. Parvisänky sopii asuntoihin, joiden huonekorkeus on riittävä. Asuintalojen huonekorkeus on yleisesti 2,5 metriä. Parvisänky on sitä mukavampi, mitä korkeampi huone on.

Monikäyttöisiä kalusteita

Yksiöön voi olla hankalaa saada mahtumaan monta pöytää. Siksi kannattaa valita pöytä, jonka ääressä voi sekä ruokailla että opiskella tai tehdä töitä. Jotta koti pysyisi järjestyksessä, yksiöön on hyvä hankkia pari säilytyskalustetta. Opiskelu- tai työpaperit voi siirtää esimerkiksi lipastoon tai kirjahyllyyn, kun on aika aterioida. Vaatekaappi ja lipasto pitävät vaatteet sekä pikkutavarat järjestyksessä.